fbpx

Pe 30.6.- La 1.7.2023

Lounaispuisto Jyväskylä

Osta liput tästäOta yhteyttä järjestäjään

Hyvää mieltä ja mielettömän hyvää musiikkia!

Happy Jazz WKND on Jyväskylän Lounaispuistossa järjestettävä uusi kesäfestivaali, jonka pääosassa on laadukas musiikki ja iloinen tunnelma. Viihtyisä puistomiljöö kaupungin keskustassa tarjoaa upeat puitteet ainutlaatuisen kesäviikonlopun viettoon. Innostavan festivaalitunnelman takaa kotimaisen jazz- ja rytmimusiikkikentän terävimmät huiput ja kiinnostavimmat artistit. Happy Jazz WKND:in aikaan Jyväskylä sykkii jazzin rytmeissä!

Toivotamme kaikille iloista jazz-viikonloppua – Happy Jazz WKND!

Aikataulu

Perjantai 30.6.2023

17:00 Portit aukeavat

17:15 Alkuillan ohjelma TBA

18:30 Olli Soikkeli Quartet feat. Marian Petrescu

20:30 Johanna Iivanainen – Broken river

22:30 Sami Saari & Jazzpojat

LAUANTAI 1.7.2023

17:00 Portit aukeavat

17:15 Alkuillan ohjelma TBA

18:30 Peela

20:30 Jukka Perko & Iiro Rantala

22:30 Helsinki-Cotonou Ensemble

Esiintyjät

Perjantai 30.6.2023

Olli Soikkeli Quartet feat. Marian Petrescu

Happy Jazz WKND käynnistyy piristävissä ja vauhdikkaissa tunnelmissa, kun kansainvälisen läpimurron tehnyt nuori kitaravirtuoosi Olli Soikkeli sekä Grammy-palkittu pianisti Marian Petrescu kvartetteineen svengaavat hyväntuulisen jazzperinteen äärellä.

New Yorkista käsin kansainvälistä uraa tekevä kitaristi Olli Soikkeli tuli tunnetuksi Django Reinhardtin tulisieluisen musiikin tulkitsijana jo parikymppisenä, ja nousi pian nuoresta iästään huolimatta maailman arvostetuimpien gypsy jazz -kitaristien joukkoon. Viime vuosina kotimaan keikoilla ja levytyksessä on ollut mukana uusi kvartetti, jonka repertuaari laajenee swing- ja gypsy jazzista myös 1950–60 -lukujen tyylivirtauksiin. Petrescun lisäksi yhtyeessä ovat mukana Suomen jazzkentän nuoret huiput, basisti Joonas Tuuri ja rumpali Aleksi Heinola.

Olli Soikkeli – kitara

Marian Petrescu – piano

Joonas Tuuri – basso

Aleksi Heinola – rummut 

Johanna Iivanainen – Broken river

Ihanan Johanna Iivanaisen singer-songwriter -perinteestä tyylikkäästi ja raikkaasti ammentava Broken River -projekti luotsaa jazzviikonlopun perjantain alkuillan virkistävään suvantoon.

Valovoimainen Johanna Iivanainen julkaisi syksyllä 2021 englanninkielisen Broken River -levyn, jossa soi hänen innoituksensa pohjois-amerikkalaisesta roots-musiikkista sekä elokuvista ja TV-sarjoista. Laulaja kokosi aviomiehensä, kitaristi Mikko Iivanaisen kanssa tämän musiikin levytystä ja live-esityksiä varten hienon yhtyeen, jossa päätähti itse soittaa pianoa. Broken Riverin pelkistetty soundi ja luonnollisuus menee ihon alle, hellii ja hurmaa herkkyydessään. 

Johanna Iivanaisen luonteva esiintyminen ja tunnistettava ääni on iskenyt suoraan suomalaisten sydämiin. Suuren yleisön tietoisuuteen hän ponnahti viimeistään SuomiLOVE -ohjelman vakiosolistina, vakiinnuttaen paikkansa yhtenä pidetyimmistä kotimaisista laulajista.

Johanna Iivanainen – laulu ja piano

Mikko Iivanainen – kitarat ja pedal steel 

Juho Kivivuori – kontrabasso ja laulu 

Mikko Hassinen – rummut

Sami Saari & Jazzpojat

Sami Saari ja Jazzpojat huipentaa Happy Jazz WKND:in perjantaitunnelman avain mahdottomasti svengaavalla, hytkyttävällä ja hyrisyttävällä show’llaan! 

Suomisoulin legenda ja musiikin monitaituri Sami Saari on aina ollut sielultaan jazzmies. Karismaattinen ja valloittava esiintyjä on koonnut nuorista jazzmuusikoista oman huippuryhmänsä tuoden erilaisille ja -kokoisille estradeille iloisen retrohenkistä, tanssittavaa souljazzia. Illan loppubailut etenevät riemastuttavasti Sami Saaren omien kappaleiden ja nostalgisista jazzhelmistä laadittujen käännösten rytmittämänä.

Sami Saari – laulu ja kitara

Sami Leponiemi – saksofoni

Mikael Myrskog – piano

Eero Seppä – basso

Ville Pynssi – rummut

Lauantai 1.7.2023

Peela

Happy Jazz WKND:in lauantain avaa nuorten superlahjakkuuksien Peela, jonka elinvoimainen ja energinen groove hurmaa myös yleisön, joka ei vielä tiennytkään diggaavansa jazzia!

Peela on kitaristi Johannes Granrothin johtama muhkea sekstetti, jonka persoonallinen ja elastinen fuusio käyttää pääraaka-aineenaan jazzia, funk-rockia ja neo-soulia. Granrothin säveltämissä kappaleissa nuorilla jazztaitureilla on reilusti tilaa leikkiä ja improvisoida; näiden veijareiden käsittelyssä musiikki soljuu vaivattomasti ja elivoimaisesti. Hymyn suupielille nostavan ja tanssittavan kokonaisuuden viimeistelee notkealla laulullaan vakuuttava jazz- ja soul-tulokas Maja Mannila.

Johannes Granroth – kitara

Maja Mannila – laulu ja koskettimet

Sami Leponiemi – saksofoni

Oliver Karttunen – basso

Mikko Antila – lyömäsoittimet ja koskettimet

Severi Sorjonen – rummut

Jukka Perko & Iiro Rantala

Eräs kotimaisen jazzin nimekkäimmistä kohtaamisista pitkiin aikoihin on tässä!     Kun saksofonisti Jukka Perko ja pianisti Iiro Rantala – kansainvälisesti arvostetut jazztähdet –  yhdistävät voimansa, on lopputuloksena timanttinen duo.

Perkon ja Rantalan kohtaamisessa on luvassa eloisaa musiikillista vuoropuhelua, joka tempaa yleisön takuuvarmasti mukaansa. Kovimman mestaruussarjan muusikoiden keskinäinen ja suvereeni ilmaisu saa aikaan näytöksen, jossa musiikin riemun ja vuorovaikutuksen voi aivan kirjaimellisesti kuulla ja nähdä. Häikäisevän monipuolisten urien jalostamien artistien saadessa lavalla jatkuvaa innoitusta toisistaan, loistaa kaksikon iloittelun ytimessä vapaus ja herkkyys.

Jukka Perko – saksofoni

Iiro Rantala – piano

Helsinki-Cotonou Ensemble

Mahtava kahdeksanmiehinen Helsinki-Cotonou Ensemble tiivistää koko Happy Jazz WKND:in hengen ja kohottaa festivaalitunnelman kliimaksiin funkin, soulin, jazzin ja afrobeatin hillittömällä ja värikkäällä ilotulituksellaan.   

Kitaristi Janne Halosen ja beniniläisen lyömäsoittaja-laulaja Noël Saïzonoun luotsaama Helsinki-Cotonou Ensemble on yli kymmenvuotisen taipaleensa aikana julkaissut viisi albumia ja esiintynyt globaalisti konserttilavoilla ja festivaaleilla. Kokoonpanon rikas ja monimuotoinen musiikillinen kudos on villinnyt yleisöjä jo neljällä mantereella, ja Helsingin Sanomat olikin taannoisessa konserttiarviossaan huolissaan, miten usein jatkossa tätä maailmalla kovassa nosteessa olevaa superyhtyettä nähdään Suomessa.

 

Noël Saïzonou – laulu, perkussiot

Janne Halonen – kitara

Sampo Riskilä – basso

Juha Räsänen – rummut

Visa Oscar – koskettimet

Mikko Pettinen – trumpetti

Joakim Berghäll – saksofoni

Kasheshi Makena – perkussiot

Liput

Klikkaa lippua ja siirry ostamaan

Kumppanialennus S-etukortilla – 5€ verkkokaupasta ostetuista lipuista.

Sijainti

OSOITE: Minna Canthin katu 11, 40100 JYVÄSKYLÄ

Lounaispuisto sijaitsee Yliopistoalueen läheisyydessä, keskustan pihakadun alkupäässä.  Lounaispuisto on rakennettu 1800-luvulla ja se kuuluu Seminaarinmäen kulttuurihistoriallisesti arvokkaaseen alueeseen.  Puiston kunnostus valmistui vuonna 2021 ja se on suosittu tapahtuma- ja ajanviettopaikka. Lounaispuistosta on lyhyt matka kaikkiin Jyväskylän keskustan palveluihin.

010 508 6690

Kauppakatu 39, 40100 Jyväskylä

#jazzwknd

© Frei Productions Oy. Järjestäjä pidättää oikeudet muutoksiin.