fbpx

 

 

JYVÄSKYLÄN

VAPPUKARNEVAALI

 

 

La 29.4- Ma 1.5.2023

Jyväskylän vappu muuttuu karnevaalitapahtumaksi

Jyväskylän vappumarkkinat ovat Jyväskylän kävelydun koko olemassaolon ajan ollut perinteinen tapahtuma. Jyväskylä on tunnettu opiskelijakaupunki ja se näkyy kaupunkikuvassa.  Kaupunkilaisten perinteisiin kuuluu tulla keskustaan vapunpäivänä koko perheen voimin, jolloin keskusta täyttyy tuhansista ihmisistä

Kehuttu kävelykatu vuosikymmenten ajan

Jyväskylän kävelykatu avattiin 28.4.1992. Vappumarkkinat olivat kävelykadun ensimmäinen tapahtuma. Tapahtuman toteuttamista varten perustettiin Jyväskylän kävelykatu ry, joka vastasi kävelykadun toiminnoista kadun alkuaikoina. Jyväskylän kävelykatu ry:n jäseninä olivat kävelykadun varren yritykset.

Ensimmäisten vuosiensa aikana kävelykatu oli ainoastaan suljettu autoliikenteeltä. Nykyiseen ulkoasuunsa kävelykatu rakennettiin vuonna 1995.

Vappuun aikaa:

Päivä(t)

:

H(s)

:

Minuutti(a)

:

Second(s)

Katso video vuoden 2022 vapputapahtumasta

VUODEN 2022 OHJELMA:

Vuoden 2023 uusiutunut ohjelma julkaistaan myöhemmin

Klikkaa ohjelmaa saadaksesi lisätietoa

Amazing Race Jyväskylä 2022 - 30.4.

Yksi päivä, 150 joukkuetta ja 600 opiskelijaa: vapun odotetuin opiskelijatapahtuma Amazing Race Jyväskylä järjestetään tänä vuonna pitkästä aikaa livenä!

Tutummin ARJ järjestetään lauantaina 30.4. Tänä vuonna lähtö-maali-alue sijaitsee Paraatiaukiolla Kirkkopuistossa.

Lisätietoa: http://amazingracejkl.fi/

Villa Ranan Vappurieha 30.4 klo 10-16

 

Blomstedtin sali, Paulaharjun sali, Ravintola Villa Rana, Villa Ranan puutarha

Kulttuuritalo Villa Rana
Seminaarinkatu 13
40100 Jyväskylä

Ohjelma:

Taaperoiden tanssiaamu klo 10.00-11.30

Lasten puuhahuone klo 10.00-13.00

Villa Rana piknik, dJ ja kasvomaalaus klo 12.00-15.00

Loiskis: Kabaree Hoblaa klo 15.00-16.00

Lisätietoa: https://www.villarana.fi/tapahtuma/vappurieha/

 

 

Työväen lauluilta, A-sali, 30.4. klo 18.00

Aallon laulajat ja Soiton kajastus vastaa illan ohjelmasta. Työväenlaulukaraoke. Anniskelusta vastaa Juurikka Catering. Vapaa pääsy!

 

Mieskuoro Sirkat 1.5. klo 12.00-12.30

Mieskuoro Sirkkojen perinteinen vappuesiintuminen Aren aukiolla

Mieskuoro Sirkat

Mieskuoro Sirkat perustettiin Jyväskylässä vuonna 1899. Perustajana oli seminaarinlehtori P.J. Hannikainen, joka oli myös kuoron ensimmäinen johtaja. Alultaan “Nelinkertainen mieskvartetti” kasvoi vähitellen nykyiseksi yli 50 laulajan kuoroksi.

Koko historiansa ajan Sirkat on ollut arvostettu ja suosittu mieskuoro, joka on jättänyt pysyvän jäljen Jyväskylän, Keski–Suomen ja jossain määrin myös koko maan kulttuurielämään. Sirkat on yksi vuonna 1945 perustetun Mieskuoroliiton perustajajäsenistä. Mieskuoroliiton Vuoden kuoroksi nimetty Sirkat on esiintynyt monissa tilaisuuksissa koti– ja ulkomailla, myös radiossa ja televisiossa. Kuoro on tuottanut useita äänitteitä.

 

Puhkupillit 1.5. klo 12.30

Puhkut – eli Puhkupillit – eli Jyväskylän yliopiston puhallinorkesteri – on opiskelijaelämää, hellyyttä ja puhallinmusiikkia. Orkesteri on sekä harrastuksena että yhteisönä Jyväskylän kulttuurielämässä paljon näkyvä ja vaikuttava ja Puhkuissa onkin kyse paitsi yhteisestä tekemisestä, myös musiikin kautta ilon tuottamisesta muille.

Puhkut saapuvat kävelykatua kulkueena  päätyen Aren aukiolle. Aren aukiolla musisointi jatkuu mm. seuraavan ohjelmiston merkeissä:

Poliisiopiston tunnari
Pink Champange/Vaaleanpunaista shampanjaa
Puttin on the Ritz
Copacabana
Treasure (Bruno Mars)
Muistoja pohjolasta

Vappumarssi ja kaiken kansan juhla Lounaispuistossa 1.5. klo

Perinteinen kaiken kansan Vappujuhla järjestetään tänäkin vuonna Lounaispuistossa. Ennen Lounaispuiston juhlaa perinteinen Vappumarssi

Kulkueen reitti: Ilmarisenkatu-Vapaudenkatu-Kilpisenkatu-Kauppakatu-Lounaispuisto

Vappu Cruising
JYYn vapputapahtumat

Poikkitieteelliset Vapun avajaiset – 21.4. klo 22.00 alkaen

Poikkitieteeliset Vapun avajaiset järjestetään torstaina 21.4. yökerho Freetimessa. Illan musiikista vastaavat DJ Vepy ja DJ Verude. Toiveet sallittu! Vapaa pääsy ja Vapuin asu palkitaan. Ovet klo 22.00. Facebook-tapahtumaan pääset täältä.

Amazing Race Jyväskylä – 30.4.

Yksi päivä, 150 joukkuetta ja 600 opiskelijaa: vapun odotetuin opiskelijatapahtuma Amazing Race Jyväskylä järjestetään pitkästä aikaa livenä lauantaina 30.4.!

Amazing Race Jyväskylä on suositun tv-sarjan kaltainen poikkitieteellinen kaupunkisuunnistuskilpailu. Kisassa neljän hengen joukkueet suunnistavat vihjeiden perusteella rastilta toiselle kilpaillen toisiaan ja aikaa vastaan. Nopeimmat sekä parasta fiilistä osoittaneet joukkueet palkitaan!

Liput myytiin loppuun jälleen minuuteissa! Kaikki joukkueet starttaavat matkaan Kirkkopuiston Paraatiaukiolta.

Minnan lakitus – 30.4. klo 17.30 alkaen

Tänä vuonna päästään lakittamaan Minna livenä! Minna Canthin patsas lakitetaan lauantaina 30.4. Kirkkopuistossa. Lakituksen ohjelma alkaa klo 17.30. Esiintymässä puhallinorkesteri Puhkupillit.

JYYn Vappupiknik – 1.5. klo 12.00-17.00

Tänä vuonna pääsemme vihdoin viettämään perinteistä Vappupiknikkiä Harjulle! Perinteinen piknikin viettopaikka on Neron portaiden puoleinen rinne ja sitä vietetään sunnuntaina 1.5. klo 12.00-17.00. Osallistujille on varattu Harjun tasanteelle bajamaja sekä roska-astiat roskia varten. Tervetuloa vain olemaan ja nauttimaan Vapun päivästä!

Dagen Efter Kankaan saunalla – 1.5. klo 12.00-18.00

Pöperöä, elävää musiikkia ja opiskelijahintaiset saunat (5 €, sekasauna, oma uima-asu). Ravintolassa A-oikeudet. Esiintymässä ihana Amuri Tampereelta sekä muita yllätysartisteja. Lisää tietoa Kankaan saunasta löydät täältä.

JYYn lakkimerkki ylioppilaslakkiin

Tiesitkö, että ylioppilaslakissasi on Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan lakkimerkki muinaisena osoituksena pääsystä Helsingin yliopistoon? Mutta ei hätää! Kaikilla ylioppilaskunnilla on nykyään omat lakkimerkkinsä. Joten sinä JYYn jäsenenä voit vaihtaa tilalle JYYn oman soihtukokardin. Lakkimerkin voit hankkia omaksesi JYYn keskustoimistolta Ilokivestä kahdeksan euron hintaan. Korttimaksu! Ilokiven toimisto on auki vappuviikolla maanantaista torstaihin kello 12-16.

Lisätietoja: tapahtumatuottaja@jyy.fi

Vappuradio JKL 27.4. - 1.5.2022

Vappuradio JKL on täällä taas! Kuuntele lähetyksiä 27.4.-1.5.2022

http://www.vappuradiojkl.net/

 

 

Vappumarkkinat ja myyntipaikat

Vuoden 2023 tapahtuman myyntipaikat ovat myynnissä.

Vappumarkkinoiden myyntipaikkavarauksiin pääset tästä: